Carnaval vieren

Tijdens de Carnavalsvakantie hebben we natuurlijk alle gelegenheid om lekker carnaval te vieren. Lekker uit je dak gaan, van kroeg naar kroeg of in de feesttent, waarbij je uiteraard een paar (of meestal wat meer..) glaasjes bier drinkt.

[sc:liggend]

Carnaval vieren doen we in Nederland vooral beneden de grote rivieren, al wordt carnaval hier en daar ook wel gevierd in Twente, de Achterhoek en enkele andere plaatsen in Gelderland. Je kunt ook over de grens carnaval gaan vieren, want in België en Duitsland weten ze er ook wel raad mee.

[sc:liggend]

Waar vieren we carnaval?

carnaval vierenDe beste plaatsen om carnaval te vieren liggen in het zuiden van ons land, met name in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. We noemen hier de voornaamste plaatsen, wat natuurlijk niet wegneemt dat er beneden de rivieren in bijna ieder dorpje wel carnaval wordt gevierd.

Sterker nog, het hele sociale leven staat daar soms in het teken van het carnaval. Veel winkels in het zuiden van Nederland zijn tijdens de carnavalsperiode ook maar beperkt geopend.

Overzicht

Onderstaand een overzicht van de beste plaatsen om carnaval te vieren. In veel van deze plaatsen wordt ook een optocht gehouden. Je vindt meer informatie daarover op de pagina over carnavalsoptochten.