Dagje uit? Vakantie?

Tijdens de carnavalsvakantie is het natuurlijk heel leuk om carnaval te vieren, maar het is ook een prima gelegenheid om er op uit te gaan. Dat kan in de vorm van een leuk dagje uit, of een korte vakantie. Die vakantie kan naar keuze dichtbij, in eigen land of in de ons omringende landen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een stedentrip, wintersportvakantie of zonvakantie te boeken.

Dagje uit

Er zijn in ons eigen land volop mogelijkheden om ons prima te vermaken. Dat kan naar een attractiepark, een zwembad, een bezienswaardigheid, een museum of gewoon lekker de natuur in. Op onze pagina over dagtrips vind je allerlei leuke trips voor een dagje uit.

Wintersportvakantie

Je zou de carnavalsvakantie natuurlijk lekker in de sneeuw kunnen doorbrengen. Veel Nederlanders en Belgen maken dan ook dankbaar van de gelegenheid gebruik om een wintersportvakantie te boeken. Heerlijk, even lekker er tussen uit om te skiën en om ’s avonds uit je dak te gaan bij de après-ski. Skiën doen we vooral in de Alpenlanden zoals Oostenrijk en Frankrijk.

Wie het wat dichter bij huis zoekt zou ook naar Duitsland kunnen gaan. Vooral het Sauerland is een populaire bestemming om een paar dagen of langer te gaan skiën. Sneeuwzeker is het Sauerland niet echt, dus oriënteer je vooraf goed over de sneeuwhoogtes, zodat je bijtijds kunt uitwijken naar te gaan is deze vakantie op de latten door te brengen in de sneeuw. Je kunt natuurlijk gewoon in Nederland een dagje skiën in één van de overdekte skicentra. Dit is ook ideaal voor beginners. Hier kun je alvast een lesje nemen om er tijdens de echte wintersportvakantie lekker tegenaan te gaan. Maar voor de echte wintersportvakantie ga je natuurlijk naar het buitenland.

Korte vakantie’s

Als je in de carnavalsvakantie gewoon even lekker de natuur in wil, kun je terecht in verschillende gebieden in Nederland of onze buurlanden. In Nederland heb je veel gebieden, met bossen, weilanden en meren. Daarnaast kun je hier ook veel culturele en historische uitstapjes maken. Over de grens is het maar een paar uur rijden voor je in de prachtige Belgische Ardennen zit of het mooie Sauerland in Duitsland. In veel hotels en bungalowparken heb je vaak korting op een korte vakantie.

Stedentrips

Geeft u toch liever de voorkeur aan om lekker te shoppen of van de cultuur van een stad te genieten? Dan zijn er mogelijkheden voor het boeken van een stedentrip. Natuurlijk kun je mooie steden in Nederland bezoeken, maar je kunt ook eens een buitenlandse stad bekijken. Populaire steden zijn: Berlijn, Parijs, Londen en Barcelona. Vaak kun je een stedentrip tot 3 dagen voor vertrek boeken. Je hebt hiervoor natuurlijk wel een betalingsbewijs nodig. Bij veel reisorganisaties kun je ook een stedentrip maken, waarbij je 2 steden combineert. Vaak is dat wel afhankelijk van de steden die je wil boeken.

Zonvakantie’s

Voor een korte zonvakantie moet je vaak wel wat verder reizen. Maar gelukkig brengt het vliegtuig je in no time op je bestemming. Lekker op het strand genieten de heerlijk warme zon, terwijl het in Nederland vooral koud en nat is. Het Caraïbisch gebied is hiervoor erg populair, maar ook Egypte, Tunesië en Turkije zijn populaire zonbestemmingen. In de carnavalsvakantie zijn er veel last-minute reizen naar de zon te boeken voor een leuke prijs. Meestal heb je dan de vlucht en een verblijf in een hotel of appartement bij elkaar voor één bedrag.